Concurs – castiga o sticla de vin spumos de la Casa Panciu!

Astazi lansam un nou concurs, unde puteti castiga o sticla de vin spumos alb demisec Feteasca Regala & Muscat Ottonel, de la Casa Panciu!

“O ocazie speciala cere un vin deosebit…Vinul spumos Casa Panciu se naste in viile in care cu multe decenii in urma, a fost creat primul spumant romanesc. Sarbatorim aceasta traditie cu fiecare sticla care iese pe usa cramei. Temperatura ideala de servire este de 5-6 grade Celsius.”

Ce trebuie sa faci?

  • Lasa un comentariu la acest articol in care sa ne spui la ce preparate culinare ai asocia acest vin. Daca ne spui si reteta pentru acel preparat culinar, primesti o inscriere in plus. 
  • Da like paginii de Facebook a blogului. Link aici. Mentioneaza numele cu care ai dat Like.
  • Daca nu ai cont de Facebook aboneaza-te la newsletter http://eepurl.com/fH8Bs.

Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti (sistemul random.org).

Perioada de desfasurare28/11/2012 – 5/12/2012 (inclusiv)

Va rugam sa luati la cunostinta si regulamentul concursului.

Mentiuni:

  • Concursul este deschis participarii tuturor persoanelor fizice cu domiciliul/resedinta in Romania.
  • Va rog nu comentati ca Anonim si cu adresa de email fictiva.
  • Vom lua legatura cu castigatorul in vederea trimiterii premiului, insa daca nu reusim (emailul nu este cel corect, nu se raspunde, s.a.), va fi desemnat alt castigator.

11 thoughts on “Concurs – castiga o sticla de vin spumos de la Casa Panciu!

  1. Pentru acest vin m-am gandit la o asociere cu paste cu sos de smantana. Iata si reteta:
    Ingrediente:
    – o cutie de paste (taglatelle, spaghete sau ce am folosit eu – Conchiglie, adica scoici, de la Barilla);
    – o cutie de smantana (aprox. 300 grame);
    – o bucatica de unt (cam 20 g);
    – 2, 3 catei de usturoi;
    – 3 felii de prosciutto crudo, sau sunca;
    – gorgonzolla – câteva bucati – cam 20 g;
    – parmezan (optional);
    – sare;
    – piper.

    Preparare:
    Se pune untul la încins într-o tigaie, apoi se adauga usturoiul taiat marunt si sunca, taiata bucatele. Dupa ce s-au calit, se adauga smântâna si se sareaza dupa gust. Se lasa sa fiarba cam 3 minute, apoi se adauga gorgonzolla. Se lasa pâna se topeste, dupa care se pune piper (generos) si e gata sosul.
    Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi se toarna sosul peste ele. Se poate adauga parmezan ras (cui îi place).
    Am dat like cu numele Diana Gabriela September

  2. FB:Ingrid Mayra
    Sarmalute in foi de varza

    Pentru sarmale:
    3 verze de cca 750g fiecare
    1kg carne toccata de porc
    125g orez
    3 cepe
    3 rosii
    1 pliculet sare de lamiae
    Sare, piper boia dulce de ardei dupa gust
    O legatura de marar uscat
    3 foi de dafin
    Ulei

    Pentru mamaliguta:
    250g malai
    Sare
    1l 1/2 apa

    Mod de preparare:
    Ceapa se curate, se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa devine sticloasa se adauga o lingurita de boia dulce de ardei si se amesteca. Cand ceapa este indeajuns de calita se adauga orezul si se mai lasa pe foc aproximativ inca 2 minute.
    Carnea de porc macinata se pune intr-un castron, se adauga sare si piper, dupa gust si se amesteca. Peste aceasta compozitie se adauga ceapa si orezul calite si racite, in prealabil, amestecand compozitia, pana la omogenizare.
    Intr-o oala, introducem 2l apa, saram dupa gust si o punem pe foc pana da in clocot. In aceasta zeama oparim frunzele crude de varza. Le introducem una cate una in apa si le lasam, pana devin suficient de moi pentru a rula sarmaua.
    Pentru umplerea sarmalelor putem folosi sau frunze de varza intregi, sau in cazul in care sunt prea mari le taiem in doua. Intindem frunza pe tocator, punem o lingura de umplutura pe frunza si apoi impachetam sarmaua. Sarmaua nu trebuie neaparat sa fie impachetata la ambele capete, nu se imprastie umplutura daca o impachetam doar la un capat.
    In doua foi de varza punem mararul uscat si il rulam.Foile de varza ramase le taiem fideluta, marunt.Rosiile le dam pe razatoare.ntr-o ola suficient de mare pentru cantitatea de sarmale pe care o pregatim – in acest caz a fost nevoie de o oala de 5 L – punem pe fund la oala ulei apoi punem varza tocata marunt, peste adaugam mararul rulat in foile de varza, frunzele de dafin si rosiile razalite. Peste toate acestea incepem sa punem sarmalele.
    Deasupra sarmalelor presaram un strat de varza taiata fideluta.
    Pregatim zeama in care se fierb sarmalele din 2 l apa, 2 linguri de sare si o lingurita de sare de lamaie. Turnam aceasta zeama peste sarmale, in oala si le punem la fiert la foc potrivit aproximativ 2 ore.Sarmalutele le putem servi alaturi de smantana si mamaliguta.
    Mamaliguta o preparam astfel. Punem intr-o oala 1l ½ apa, sare dupa gust si cand apa incepe sa fiarba adaugam malaiul in ploaie. Amestecam incontinu cu telul sau cu o lingura de lemn, sa nu se prinda. O lasam la fiert cca 20 minute.. Spre sfarsitul procesului de fierbere, daca in unele cazuri dorim sa obtinem o mamaliguta foarte fina si cremoasa, introducem blenderul in oala cu mamaliguta – in timp ce mamaliguta inca fierbe – si mixam pana observam ca devine cremoasa.

  3. Ingrediente:Sote de ciuperci

    4 linguri ulei de masline
    o lingura otet balsamic
    2-3 catei de usturoi, tocati fin
    450 g ciuperci taiate
    oregano
    sare
    piper

    Mod de preparare:

    Încingeti într-o tigaie adânca uleiul de masline, la foc mediu. Adaugati ciupercile si gatiti la foc iute, 20-25 de minute, amestecând usor, cât sa se rumeneasca. Stingeti cu otet.

    Adaugati usturoiul, un praf de oregano, sare si piper dupa gust si gatiti înca 5 minute, pâna prind aroma.

    Se servesc calde, ca atare sau ca garnitura la diverse mâncaruri cu carne.

  4. FB: Simona Paun
    Cred ca ar merge f. bine chiar si cu ceva mai usor digerabil, respectiv:

    TARTA CU CURCAN SI MERE

    Pentru aluat: 350-400 gr faina , 8-10 linguri de apa rece 200 gr unt rece, putina sare. Pentru umplutura: 5-6 felii de jambon de curcan sau specialitate de curcan, taiate mai grosut, 4 mere taiate cubulete, 300 gr smantana usoara, 150 ml lapte, 2 oua, un varf de cutit de praf de nucsoara, putin unt de pus in tigaie.
    Aluatul:
    Se amesteca toate ingredientele. pana se dezlipeste de pe marginea vasului. Apa se pune putin cate putin, iar faina nu se pune toata de la inceput, se mai lasa putin ca sa poti sa ajustezi din ochi consistenta aluatului. Framanti cat mai putin, cu buricele degetelor; secretul unui aluat reusit de tarta – adica unul fraged si putin nisipos – este acela de a-l feri de caldura. Pui folie alimentara deasupra si o dai la frigider vreo 40 de minute. Cu cat sta mai mult la rece, cu atat va fi mai fraged.

    Umplutura:
    Merele se calesc putin in tigaie cu un pic de unt. Feliile de jambon in alta tigaie, cat sa se rumeneasca, cateva secunde pe fiecare parte. Intinzi aluatul pe blatul de lucru, apoi il rulezi pe sucitor si il asezi in tava tapetata cu hartie de copt (sau intr-o tava antiaderenta). Asezi suprapuse feliile de jambon, presari bucatelele de mar. Deasupra se torni amestecul obtinut din smantana cu laptele si cele 2 oua cu nucsoara. Dai la cuptor, la mijloc sau un rand mai jos de mijloc, la foc mediu (180 de grade) pentru 45 min sau pana se rumeneste cat vrei.

  5. FICATEI PANE
    Ingrediente principale:
    ficatei, lapte, oua, faina

    1 kg ficatei de gaina
    500 ml lapte
    2 oua
    2 linguri cu pesmet
    2 linguri cu faina
    ulei
    sare
    piper

    Mod de preparare

    1.Bate ouale cu un praf de sare si piper.

    2.Spala bine ficateii de pui si curata-i de pielite. Pune-i apoi într-un castron cu lapte.

    3.Dupa 15 minute, trece-i prin faina, ouale batute si pesmet. Prajeste-i apoi în baie de ulei încins.

    4.Scoate-i pe hârtie absorbanta, dupa care condimenteaz?-i cu sare daca mai este nevoie.

    5.Serveste-i cu piure de cartofi ai salata verde cu rosii si castraveti proaspeti.

  6. L-as asocia cu: PUI VIENEZ LA CUPTOR

    Ingrediente:
    500 g piept de pui
    500 g ciuperci
    200 g cascaval
    200 g smantana
    300 ml lapte
    2 cartofi
    2 cepe (una galbena, una rosie)
    ulei de masline
    70 g faina alba
    condimente pentru pui
    o lingura curry
    verdeturi italiene
    sare de mare

    Mod de preparare:
    Se taie ceapa marunt, se pune in vasul ceramic termorezistent, in amestec cu putin ulei de masline si condimente. Se adauga pieptul de pui taiat fasii si condimentat, se amesteca totul si se baga la cuptor. Se lasa 15 minute pana cand ceapa si pieptul de pui fierb, apoi se adauga ciupercile feliute ( dupa ce au fost calite separat, pana cand nu mai lasa apa ) si cartofii taiati cubulete.
    Se pune o folie de staniol deasupra vasului si se introduce din nou la cuptor pentru 20 de minute.
    Intre timp, se face sosul alb pe aragaz. Se fierbe laptele, se presara faina, se amesteca bine, la foc mic, se adauga smantana si 100 g de cascaval ras.
    Se amesteca totul la foc mic, pana se omogenizeaza. Cand cartofii sunt fierti, se indeparteaza folia, se toarna sosul alb si se rade restul de cascaval.
    Se mai lasa aproximativ 25 de minute la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.
    Se poate servi cu salata verde sau salata de rosii.

  7. Ar merge cu:
    File de peste pane

    Ingrediente:
    2-3 linguri pesmet
    3 linguri faina
    3 oua
    1 kg file de peste
    100 ml ulei
    sare
    piper

    Mod de preparare:
    Pestele file se taie in forma de bagheta si se da cu piper si sare. Se lasa sa stea timp de 15 minute.
    Se incinge uleiul si se pune pestele la prajit dupa ce este dat inainte prin ou batut si amestecat cu putin pesmet.

  8. Potrivit vinului ales de dvs. merge acompaniat de:
    “Varza acra cu afumatura”
    Ingrediente:
    – 2 verze murate
    – 500 g coaste afumate
    – 1 ceapa
    – 1 cana cu suc de rosii
    – 2 rosii
    – ulei
    – boia
    – cimbru
    – patrunjel
    – foi de dafin
    – piper boabe
    – piper macinat
    Mod de preparare:
    Varza se desareaza , se scurge bine de apa si apoi se taie fideluta. Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins. Amestecam varza cu ceapa calita. Afumatura se spala , se taie bucati potrivit de mari si se pune in apa rece la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote,se spumeaza si apoi se scoate din apa.
    Intr-un vas roman se pune un strat de varza ,adaugam putina boia, piper macinat,cateva boabe de piper , cateva frunze de dafin ,cimbru si putin suc de rosii. Deasupra punem jumatate din cantitatea de afumatura. Urmeaza iar un strat de varza peste care presaram boia, piper macinat, piper boabe, foi de dafin ,cimbru si stropim cu suc de rosii. Ultimul strat este cu restul de afumatura. Adaugam o cana de apa si dam la cuptor. Lasam pana ce varza scade si apoi adaugam restul de suc de rosii si cele doua rosii decojite si taiate cubulete mici si lasam incontinuare la cuptor pana ce scade bine si se rumeneste. Se serveste calda asezonata cu patrunjel verde , acompaniata de un ardei iute, mamaliguta si un pahar de feteasca regala sec sau cu apa minerala, dupa preferinta. Pofta buna! Carmen Valentine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *