Noutati de la Vie Vin Vanju Mare

Pe VinPremium veti gasi incepand cu aceasta saptamana noi sortimente de vin de la Vie Vin Vanju Mare. Dintre acestea se remarca Tamaioasa Romaneasca dulce, apreciata cu medalie de aur la International Wine Contest Bucharest 2011, Prince Vlad Cabernet Sauvignon 2001, recompensat cu medalie de argint la Concursul International de Vinuri, Bucuresti (2003), Wine Master Challenge, Estoril, Portugalia (2004), Starwine Competition 2005, Filadelfia, SUA (2005).

Acest vin spectaculos este o replica actuala la traditia inceputa in 1898 la Vînju Mare. Tehniciile moderne de vinificare l-au facut mai fructuos decât a fost vreodata fara sa piarda nimic din corpolenta specifica soiului. Excelent pentru gastronomie, se poate asocia la orice carne alba, inclusiv de porc si poate insoti stralucit o masa indelungata cu prietenii si familia.

D.O.C-C.M.D. VIN CU DENUMIRE DE ORIGINE CONTROLATA MEHEDINTI, VINJU MARE, CULES LA MATURITATE DEPLINA.

Temperatura de pastrare si servire: 10-12ºC

Alcool: 13% vol.

VIE VIN VANJU MARE: Riesling Italian 2010, 13%, alb, sec, 0.75L

Incununarea unei traditii inceputa in anul 1898 în tezaurul viticol Golul Drincei – Orevita, acest vin splendid dovedeste extraordinarul potential al vinurilor aromate din aceasta zona. Aromele elegante de trandafir si lamaie, imbinate cu caracterul sec al vinului il recomanda pentru gastronomie. Excelent la mancaruri de pui si peste, dar si la placinta cu branza, tarta cu fructe albe sau crema de zahar ars.

D.O.C-C.M.D.

VIN CU DENUMIRE DE ORIGINE CONTROLATA MEHEDINTI, VINJU MARE, CULES LA MATURITATE DEPLINA.

Temperatura de pastrare si servire: 10-12ºC

Alcool: 14%vol.

VIE VIN VANJU MARE: Tamaioasa Romaneasca 2011, 14%, alb, sec, 0.75L

Daca cititi aceste randuri, tocmai ati pus mana pe o capodopera. Este prima Tamaioasa Romaneasca dulce facuta in exceptionalul areal viti-vinicol de la Vinju Mare. Nu întamplator vinul a fost apreciat cu medalie de aur la International Wine Contest Bucharest 2011. La binecunoscutele arome de tamaie si trandafiri se adauga cele de citrice si de ardei verde. Poate fi asociat la fois-gras, aluaturilor de desert, dar poate fi admirat si singur. Poate fi racit si baut imediat, dar cine îl va astepta sa creasca doi-trei ani, mare castig va avea.

D.O.C-C.M.D. VIN CU DENUMIRE DE ORIGINE CONTROLATA MEHEDINTI, VINJU MARE, CULES LA MATURITATE DEPLINA.

Temperatura de pastrare si servire: 10-12ºC

Alcool: 12,9%vol.

VIE VIN VANJU MARE: Tamaioasa Romaneasca 2010, 12.9 %, alb, dulce, 0.75L

Incununarea unei traditii inceputa la 1898 în tezaurul viticol Golul Drincei-Orevita-Vînju Mare, acest vin usor si sprinten, proaspat si aromat este expresia celor mai noi tendinte in vinificatie. Innobilat cu Medalia de Aur cucerita la Mondial du Rose – Cannes 2012, acest vin reprezinta imbinarea perfecta intre supletea oferita de Merlot, eleganta si rafinamentul date de Pinot Noir si vigoarea inconfundabila primita de la Feteasca Neagra. Insoteste cu succes intreaga masa, de la antreuri la desert, aromele de mure si zmeura proaspata transformand orice zi, intr-o zi de început de vara.

D.O.C-C.M.D. VIN CU DENUMIRE DE ORIGINE CONTROLATA MEHEDINTI, VINJU MARE, CULES LA MATURITATE DEPLINA.

Temperatura de pastrare si servire: 10-12ºC

Alcool: 13,5%vol.

VIE VIN VANJU MARE: Merlot Rose 2011, 13.5%, rose, sec, 0.75L

Încununarea unei traditii inceputa in anul 1898 in tezaurul viticol Golul Drincei-Orevita, acest vin are o culoare perfecta, rosu-rubiniu stralucitor si un corp frumos, suplu si elegant dar suficient de puternic cat sa stii de unde vine. Cu arome clare de zmeura si mure, se poate alatura la miel si oaie, la capra si ied, la iepure de câmp si mistret.
D.O.C-C.M.D. VIN CU DENUMIRE DE ORIGINE CONTROLATA MEHEDINTI, VINJU MARE, CULES LA MATURITATE DEPLINA.

Temperatura de pastrare si servire: 16-17ºC

Alcool: 13,5%vol.

VIE VIN VANJU MARE: Merlot 2009, 13.5%, rosu, sec, 0.75L

Pecetea timpului petrecut în barrique-uri de stejar înnobileaza acest vin din podgoria Golul Drincei.
Climatul mediteranean, soarele primitor, vecinatatea Dunarii, solul brun-roscat de padure cu influente calcaroase se imbina armonios într-un terroir desavarsit, bordelez. Totul imbogatit cu dragostea oamenilor pentru acest vin, cu buchetul lui complex de fructe de padure bine coapte, combinat cu un fin miros de lemn si vanilie, cu o culoare rubinie.
Gustul plin, amplu si catifelat creeaza o personalitate plina de mister a acestui vin savurat la o friptura de porc, de vita sau de vânat, completat cu un bob dulce de strugure alb si cu finetea branzeturilor frantuzesti.
Podgoria: Dealurile Olteniei – Vinju Mare – Orevita

Clasificare: DOC-CMD sec

Calitati organoleptice:

Culoare: rosu intens; rubiniu închis

Aroma: fructe de padure bine coapte, vanilie, lemn

Gust: puternic, placut astringent si plin de armonie; dupa prima înghititura simti o caldura in tot corpul
Temperatura de servire: 16-17°C

Descriere: Grad constant de alcool de peste 12,5 vol.% cu o mica plaja de oscilatie (12,5 – 14,5)

Se serveste cu: vanat, friptura de porc, friptura de miel, branza fina, placinta cu branza, desert cu multa ciocolata.

Premii si medalii:

Concursul International de Vinuri, Bucuresti, 2003 – Medalie de Argint
Wine Master Challenge, Estoril, Portugalia, 2004 – Medalie de Argint
Starwine Competition 2005, Filadelfia, SUA, 2005 – Medalie de Argint

Un vin vechi, maturat în barrique-uri de stejar cu o culoare intens rubinie capata de-a lungul timpului, un adevarat tezaur al Golurilor Drincei. Emana aroma si acumularile strugurelui bine copt, cules la maturitate deplina. Isi trage seva din solul luto-feruginos brun-roscat de padure, scaldat în razele jucause ale climei temperat continentale, cu pronuntate accente mediteraneene. Natura a fost generoasa cu acest vin, având un terroir ideal pentru un vin rosu, asemenea celui din regiunea Bordeaux. Un buchet rasat care imbina aroma catifelata de zmeura, afine si mure salbatice. Descoperit împreuna cu friptura de vânat, de porc sau miel, cu brânzeturi alese sau cu o friptura de curcan bine rumenita, dupa prima înghititura da senzatia ca patrunde, ca un foc viu, în tot corpul.

D.O.C-C.M.D. VIN CU DENUMIRE DE ORIGINE CONTROLATA MEHEDINTI, VINJU MARE, CULES LA MATURITATE DEPLINA.

Temperatura de pastrare si servire: 16-17ºC

Alcool: 12,5% vol.

VIE VIN VANJU MARE: Prince Vlad Merlot 2003, 12.5%, rosu, sec, 0.75L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *