Ce vinuri servim la salate

Este dificil de dat un raspuns simplu la aceasta intrebare. Sunt zeci, chiar sute de retete de salate, cu diferite ingrediente, sosuri, calde sau reci, asa incat si vinurile pe care le putem servi alaturi sunt diverse. De asemenea, anumite ingrediente din salate pot face dificila alegerea unui vin – de exemplu otetul, ceapa sau usturoiul. Vinurile cu arome fructate tind sa se asorteze foarte bine la salate care contin fructe cum ar fi piersici sau caise (a se incerca cu Chardonnay) sau cirese (Pinot Noir ar fi ideal). Daca aveti pe masa mai mult de o salata, cel mai bine ar fi sa serviti Riesling, Sauvignon Blanc sau Rose-uri fructate – se potrivesc la mai multe retete de salate. In acest articol vom incerca sa va oferim cateva recomandari de vinuri pentru cele mai cunoscute si servite salate.

Salata Caesar cu pui

La acest tip de salata puteti alege un Chardonnay, un Sauvignon Blanc sau un Rose sec.

Salata greceasca

Ingrediente precum masline si feta se potrivesc cel mai bine cu vinul alb, citric. Un vin potrivit este Sauvignon Blanc.

Salata cu spanac si dressing cu branza mucegaita

La un dressing cu branza mucegaita puteti asorta un vin alb, dar si un vin rosu mai bland, precum un Merlot.

Salata pe baza de rosii

S-ar putea spune ca rosiile si/sau salata de rosii prezinta probleme la combinarea cu vin. Insa puteti servi linistiti un Rose sec sau un Sauvignon Blanc. 

Salate cu paste

Salatele cu paste ar merge perfect cu un Chardonnay, sau orice alt vin alb sec linistit.

Daca insa nu vreti sa serviti salata cu vin, puteti apela la bere – este chiar mai potrivit pentru salate decat vinul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *