Concurs Crama Oprisor!

408_0VinPremium.ro in colaborare cu Crama Oprisor lanseaza un nou concurs! Puteti castiga doua sticle de vin de la Crama Oprisor din gama Maiastru: Sauvignon Blanc si Rose!

Ce trebuie sa faci?

  • Lasa un comentariu la acest articol in care sa ne spui cum ai folosit vinul in prepararea mancarurilor de Craciun: la ce retete, ce fel de vin, cum a fost integrat in reteta.
  • Da like paginii de Facebook a blogului. Link aici. Mentioneaza numele cu care ai dat Like.
  • Da like paginii de Facebook Crama Oprisor. Link aici. Mentioneaza numele cu care ai dat Like.

Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti (sistemul random.org).

Perioada de desfasurare: 08/01/2013 – 15/01/2012(inclusiv).

Va rugam sa luati la cunostinta si regulamentul concursului.

Mentiuni:

  • Concursul este deschis participarii tuturor persoanelor fizice cu varsta de peste 18 ani, cu domiciliul/resedinta in Romania.
  • Va rog nu comentati ca Anonim si cu adresa de email fictiva.
  • Vom lua legatura cu castigatorul in vederea trimiterii premiului, insa daca nu reusim (emailul nu este cel corect, nu se raspunde, s.a.), va fi desemnat alt castigator.

SUCCES!

50 thoughts on “Concurs Crama Oprisor!

  1. Pingback: Castiga doua sticle de vin de la Crama Oprisor din gama Maiastru: Sauvignon Blanc si Rose - Concurs VinPremium.ro - Concursuri online | eConcursuri.com

  2. Deliciul serii de Craciun a fost Pui la cuptor cu rosii. ( nu ne omoram cu carnea de porc)
    1 kg carne de pui,
    400 g rosii cireasa,
    1 catel de usturoi (sau si mai mult),
    maghiran,
    1 pahar de vin alb,
    unt (sau ulei),
    sare si piper.
    Am taiat usturoiul felii si l-am calit într-o tigaie. Când a inceput sa prinda culoare, l-am eliminat . Am rumenit usor carnea de pui, pe toate partile. Am stins cu vinul si am fiert pâna când lichidul a scazut cam la jumatate. Am pus totul la cuptor intr-o tava, cu sare, maghiran, piper si am mai stropit cu vin alb, O friptura delicioasa servita cu un Sauvignon Blanc
    doina racoti
    https://www.facebook.com/doina.rac

  3. Fb: Anaid Anaid Anaid

    Pentru masa de Craciun am preparat carnati in vin. Pentru aceasta am folosit 4 carnati de porc de dimeniune medie, 200 ml vin alb sec (Riesling, Jidvei 2007), un pic de piper, 1 bucata de unt, putin patrunjel verde tocat , 1 kg cartofi.
    Se ia o cratita in care se pun carnatii impreuna cu 200 ml vin alb si piper. Se lasa la fiert cam 10 minute acoperiti. In sosul ramas am pus bucata de unt, patrunjelul verde tocat. Cand sunt gata, se servesc cu garnitura de cartofi fierti sau copti in coaja.

  4. Vinuri rosii seci si corpolente – carne rosie, mancaruri cu carne rosie;
    Vinuri albe seci – peste, fructe de mare, moluste, carne de pasare, carne de vitel;
    Vin alb dulce sau vin fortifiat (Porto, Sherry sau Marsala) – deserturi;
    iar pentru consecventa e indicat ca la un preparat local traditional sa folosesti vin din aceeasi regiune. Cu siguranta aromele se vor completa foarte frumos

  5. Minunatia de friptura pe care am gatit-o prima data dupa casatorie a fost pentru craciunul din 2012 – Pulpa de vita cu sunculita (costita) la cuptor
    – 1 kg pulpa de vita in bucata
    – 200 g costita proaspata
    – 3 pahare vin rosu sec (Cabernet Sauvignon)
    – 2 cepe mari
    – 1 capatana usturoi
    – condimente friptura
    – cimbru
    – ulei
    – sare de mare
    – piper
    Intr-o tigaie cu ulei punem pulpa de vita (care a fost frecata bine cu sare de mare) la prajit pe ambele parti pana prinde o crusta.
    Intr-o cratita mai mica se pune putin ulei in care se caleste cateva minute ceapa si usturoiul, apoi se scot pe o farfurie.
    In acelasi ulei punem costita taiata bucatele sa se prajeasca putin, apoi o scoatem si pe ea pe un servet sa absoarba grasimea.
    In tava pentru cuptor in care am pus putin ulei, asezam pulpa de vita si pe langa ea ceapa, usturoiul si costita. Condimentam cu piper, condimente pentru friptura si cimbru, adaugam vinul si completam cu putina apa daca este nevoie, ca sa acopere carnea. Invelim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mic cam 2,5-3 ore pana se patrunde bine carnea. Pe la jumatatea timpului se scoate folia de aluminiu, se intoarce carnea si se lasa sa se rumeneasca, iar sosul sa mai scada.
    La aceasta friptura delicioasa am facut niste bulete de cartofi drept garnitura si am savurat-o impreuna cu familia langa nelipsitele sticle de vin rosu sec, Cabernet Sauvignon.
    Am dat like paginilor cu numele Zaharia Mihaela

  6. Deliciul serii ce Craciun a fost Friptura de iepure cu vin alb,1 spate de iepure sau 2 pulpe din spate
    1 ceapa mare
    6 catei de usturoi
    3 morcovi
    1 lingura ulei de masline
    1 jumatate de radacina de telina
    2 cartofi
    400 ml vin alb sec
    200ml supa de pui Curatati si spalati bine carnea de iepure. Daca aveti un spate de iepure, taiati-l în doua jumatati.
    Curatati ceapa, morcovii, telina, usturoiul si cartofii.
    Taiati ceapa pestisori si morcovii si telina cubulete marisoare sau julienne. Zdrobiti usturoiul cu dosul cutitului.
    Taiati cartofii în bucati potrivite si pastrati-i în apa rece pentru a preveni oxidarea.
    Puneti într-un vas termorezistent carnea de iepure, morcovii, telina, ceapa, usturoiul, vinul alb, uleiul de masline si supa.
    Adaugati foile de dafin. Presarati oregano uscat si rozmarin. Sarati si piperati usor.
    Acoperiti vasul sau tava cu o folie de aluminiu si introduceti-o la cuptor pentru 1 ora.
    Dupa o ora, scoateti tava de la cuptor si adaugati în tava cartofii. Scufundati bine cartofii în sucul din tava.
    Acoperiti tava cu folie de aluminiu si reintroduceti-o la cuptor pentru înca 30 de minute.
    Scoateti folia de aluminiu, cresteti temperatura la 200 de grade si mai lasati tava la cuptor înca 10 minute, pana se rumeneste carnea.

    Iepurele în vin alb se serveste fierbinte cu legumele din tava si cu salatA.

  7. Da sarbatori, am folosit vinul la friptura de vita,vin alb si friptura a iesit foarte gustoasa,frageda.A fost foarte apreciata de musafiri.Si, desigur, am baut vin la masa ,si alb si rosu,in functie de ce mancaruri am servit.Vinu-i bun , de-l bei cu prietenii si cu masura!

  8. VIORICA APOSTOL .Am folosit vin alb la friptura de curcan cu gutui. Piepul de curcan feliat condimentat cu sare,piper,cimbru se trage putin la tigaie cu putin ulei ,se pune la cuptor,se adauga si usturoi taiat,o cana de apa,se coace cam 20 min,apoi se adauga gutuile feliate,stropite cu putin ulei,acum e momentul in care se pune si vinul,1/2 pahar,sa mai coace pina se rumeneste frumos!

  9. Am folosit vinul alb la aripi la cuptor.Ingrediente:
    1 kg aripi de pui
    5 catei de usturoi zdrobiti
    sare si piper
    1 lingura de boia
    1 lingura de ghimbir
    1 lingura de oregano
    5 linguri ulei de masline
    10 linguri de vin alb Mod de preparare:

    Se spala bine aripioarele. Usturoiul se amesteca cu 5 linguri ulei, 10 linguri de vin alb,sare, piper, ghimbir si oregano.Carnea se lasa la marinat in acest amestec o ora. Vasul se tine acoperit in frigider . Se aranjeaza aripioarele intr-o tava unsa sau tapetata cu o hartie de copt.e baga in cuptor, se prajesc timp de 30 min, se servesc fierbinti cu salata sau cu cartofi prajiti.

  10. Am preparat un Mistret in ascunzis de afine, rasfatat de Sauvignon Rose:
    Ingrediente: 800 gr. pulpa de mistret, 2 cepe rosii, 3 linguri de zahar, un fir de rozmarin, 300 ml. vin rose, 10-12 boabe de mustar, o cana de supa de pui, 3-4 linguri de afine (pentru sos); pentru garnitura: 3chifle, o ceapa alba, 3 oua, ulei, faina, sare si piper; pentru bait: 500 ml. vin rose, 2 morcovi mici, o ceapa alba, 10-12 boabe de piper, 4-6 catei de usturoi, 10-12 boabe de ienupar, o lingurita de cuisoare, 1-2 foi de dafin;
    Preparare: Pentru bait se amesteca toate ingredientele date, se pun la fiert 10 minute, apoi se lasa la racit, dupa care punem carnea. Se acopera cu un capac si se lasa la rece 48 de ore. Se scoate carnea din bait, se sterge si se sareaza. Se aseaza apoi intr-o oala cu ulei incins si se frige pana capata culoare rosiatica. Se scoate carnea si se pune pe o farfurie, acoperita cu un capac. In uleiul ramas se calesc condimentele si zaharul. Se adauga ceapa tocata marunt si se pune la inceput vinul, apoi supa de pui. Se aseaza carnea inapoi, se acopera oala si se fierbe bine, pana cand carnea devine moale. Se scoate carnea si se taie felii. Uleiul din cratita se strecoara si se amesteca cu afinele. Se fierb 5-7 minute, amestecand constant. Astfel obtinem sosul pe care-l turnam peste friptura de mistret. Pentru garnitura taiem chiflele marunt, le dam prin ulei incins, le scoatem, le scurgem, le lasam sa se raceasca, le amestecam cu ceapa taiata marunt, cu galbenusurile de ou, faina, sare si piper. Batem albusurile bine de tot, apoi incorporam spuma rezultata in amestecul de chifle, omogenizam si formam mici galuste pe care le fierbem in apa cu sare. Asezam pe un platou feliile de carne, langa ele punem sosul de afine si galustile, alternandu-le coloristic.

    FB Diana Silvia Sirghi

  11. De Craciun am facut un delicios muchi de porc cu sos de mere si legume sote. Am condimentat muschiul bine am pus apoi in tava vin alb, am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat la cuptor. Aproape de final am glazurat cu un amestec din miere si otet balsamic si am dat din nou la cuptor pana s-a rumenit.

    Am dat like la ambele pagini cu numele Postolache Violeta

  12. Buna tuturor! Am pregatit de sarbatori PESTE CU SOS ALB, este excelent!

    Am gatit peste file la cuptor, cu unt, cateva feliute de lamaie si condimente, la care am adaugat o jumatate de pahar de vin alb demidulce. Dupa ce s-a rumenit pestele, am pregatit sosul alb: sosul care a ramas in tava se amesteca cu 2 linguri smantana si cu putin vin si se fierbe 3 minute.
    Pestele se serveste cu sos alb si cartofi gratinati.
    Aveti un big like si de la mine (Oana Danciu)!

  13. Am dat like ambelor pagini cu Mihaela Luca.
    Iar vinul l-am folosit de Craciun la friptura de porc.
    Pulpa de porc de cca. 1 kg, sare, piper, cimbru, cateva felii de kaizer, o cana de vin rosu bun (esential!), o ceapa, 2 morcovi si 2 linguri de ulei.
    Cum se face:
    1. De data asta nu am avut timp de marinari, etc, asa ca am trantit-o dintr-o data. Am crestat cu cutitul cateva buzunarase in care am infipt feliutele de kaizer, am sarat-o, piperat-o, am adaugat si ceva cimbru . Am curatat legumele, le-am taiat bucati mari, le-am asezat si pe dansele in tava. Am stropit cu ulei, am turnat cana de vin si am acoperit tava cu folie de aluminiu, sigiland-o bine, sa nu iasa aburul. Am dat la cuptor, la 190 de grade, timp de o ora.
    2. Dupa o ora, am scos folia si am marit temperatura la 220 de grade, stropind friptura cam din 10 in 10 minute cu sosul format in tava, pana s-a rumenit frumos.
    3. Am scos-o, am asezat-o pe tava de servit si gata, asta e tot .

  14. Chiar am folosit vinul de Craciun: am stropit gratarul cu vin rosu de buturuga, dar si rulada de porc la cuptor, o innebuneam din cand in cand cu sosul din tava in care am pus si vin rosu sec.
    Am dat like ambelor pagini ccu numele Ana Naghi

  15. Am folosit vin alb la o reteta portugheza: Caldeirada – tocanita de peste si fructe de mare. A iesit delicioasa.

    Reteta suna cam asa:
    Ingrediente (4-6 portii):
    un kg amestec carne peste si fructe de mare;
    doua cepe taiate rondele;
    doua rosii taiate rondele;
    5-6 cartofi medii taiati felii;
    un ardei gras taiat rondele;
    125 ml vin alb;
    125 ml apa;
    125 ml ulei de masline;
    o legatura de patrunjel
    cateva frunze de dafin;
    o lingurita sare;
    cateva firicele de sofran pur.

    Preparare:
    Intr-o cratita mare asezati straturi de ceapa,
    rosii, ardei, cartofi si bucati de peste. Faceti cate straturi ies din aceste ingrediente. Deasupra asezati patrunjelul, dafinul, sofranul si presarati sare.
    Turnati apoi vinul, apa si uleiul de masline,
    incet, avand grija sa nu stricati straturile de
    ingrediente. Puneti cratita pe foc, la foc mic, si
    tineti-o aproximativ 50 de minute. Din cand in
    cand mai miscati un pic cratita, pentru ca sosul
    sa se amestece mai bine, fara insa a amesteca
    ingredientele. Mancarea este gata in momentul
    in care legumele s-au patruns dupa gustul dorit.

    like FB: Simone Carys

  16. Am dat like Muresan Gabriela ambele pagini
    Am folosit vin cand am pregatit muschiuletul de porc la cuptor. Initial am facut o marinata din 3 ling de soia, 1 ling de ulei de masline, un catel de usuroi in care l-am tinut la rece timp de o ora.. Apoi am crustat din loc in loc muschiuletul si l-am impanat cu usturoi, condimentat cu sare, piper. L-am calit putin in ulei pentru a prinde culoare, apoi intr-un vas am pus un pahar de apa si muschiuletul de porc pe care l-am stropit cu putin vin alb de Cotnari. Am mai adaugat putin vin ulterior fiindca cel initial se evaporase putin si in timpul pregatirii de 45 de minute de la cuptor..L-am servit cu garnitura de cartofi natur

  17. Am facut o garnitura pentru friptura, mai originala zic eu, “Cartofi fierti in vin”, la care am folosit:
    1kg de cartofi nu prea mari; 1 catel de usturoi strivit; 1 frunza de dafin rupta bucatele; 200ml de vin alb sec (Francusa de la Cotnari); 2 linguri de unt
    1. Se pun cartofii taiati in 4, usturoiul ?i frunza de dafin intr-o cratita mare. Se toarna vinul deasupra, se adauga untul si se pune capacul, se fierb la foc mediu aproximativ 1 ora, pana vinul scade de tot si ramane doar un sos untos.
    2. Se da focul la minim si se prajesc cartofii in sosul ramas. Se intorc cartofii pe toate partile pana se patrund complet. Coaja trebuie sa fie maro si crocanta. Cand sunt gata, se presara sare pe ei si se servesc imediat.
    Am dat like cu numele Flori Eu

  18. like fb: Dorina Mariana
    Am facut pui cu ciuperci la care am folosit vin alb sec.
    Doua piepturi de pui taiate in bucati le-am calit in ulei, apoi am adaugat ciupercile taiate felii si legumele tocate ( morcov, ceapa, telina) am adaugat sare si piper si le-am stropit cu vin alb sec, la final am adaugat pasta de rosii si doua frunze de dafin. A fost delicioasa.

  19. Cu ocazia Sarbatorii Craciunului, am pregatit:
    a) Paste Carbonara
    Re?eta are 2 ingrediente specifice: ouale si kaizerul. Se consuma, cu precadere, in Lazio, regiune situata in centrul Italiei.
    6 portii
    1h 10 min
    2,5 lei/portie
    Ingrediente
    300-400 gr. paste
    2 cepe
    200 gr. kaizer sau costita usor afumata
    5 oua
    1 pahar vin alb (Muscat Ottonel sau Sauvignon blanc)
    200 gr. parmezan sau cascaval
    6 linguri ulei
    3 catei de usturoi
    150 gr. smantana
    sare, piper
    1. Se fierb pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se toaca, marunt, ceapa, se zdrobeste, putin, usturoiul – si se calesc in 2 linguri de ulei, pana la o usoara caramelizare. Se taie kaizerul/costita in fasii subtiri si se adauga in tigaia cu ceapa/usturoi, pentru 2-3 minute.
    2. Intr-un castron, se bat doua oua intregi si trei galbenusuri, impreuna cu vinul, smantana si parmezanul ras. Se incorporeaza amestecul in tigaia cu ceapa/usturoiul calite, se sareaza si si pipereaza, in functie de gust.
    3. Se scurg spaghetele in strecuratoare si se trec prin jet de apa. Dupa aceasta, se calesc, timp de cateva minute, in 2 linguri de ulei, in prealabil, incins. Se ia vasul de pe foc, se toarna sosul, amestecand usor.
    4. Se pune totul intr-un vas termorezistent, uns cu uleiul ramas, si se coace la foc mediu, timp de ¼ de ora.
    Preparatul se serveste fierbinte, cu patrunjel tocat, presarat, deasupra.

    b) Pulpa de porc cu sos de ciuperci si vin alb
    Reteta « de vis » este acea combinatie de ingrediente, care genereaza un preparat, caracterizat prin « simplitate si rafinament »…
    Ingrediente:
    – 1 kg. pulpa de porc
    – o cutie de ciuperci
    – 2 ardei grasi, colorati
    – dovlecei (optional)
    – cimbru, sare, piper, boia
    – un pahar de vin alb (eu am folosit Chardonnay)
    – o cutie de rosii pasate
    – zeama de lamaie
    – 2-3 catei de usturoi
    Se spala bine carnea de porc, cu apa rece, si se portioneaza. Ungeti o tava cu ulei de masline, asezati bucatile de carne, condimentati-le cu sare, piper, boia si cimbru. Tocati, fin, usturoiul si adaugati-l peste friptura. Stropiti cu vin, acoperiti tava cu o folie de aluminiu si introduceti in cuptorul incins la 200 de grade.
    Intre timp, pregatiti ciupercile.
    Dupa 20 de minute, scoateti folia.
    Adaugati ciupercile si mai lasati preparatul, inca 10 minute, in cuptor, la 180 de grade.
    Cand ciupercile sunt aproape coapte, adaugati ardeiul, taiat cubulete si pasta de rosii.
    Lasati tava in cuptor, pana ce friptura de porc se rumeneste frumos.
    Se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi
    « sotata » in tigaie, cu ciuperci si dovlecei.
    Sosul de ciuperci se prezinta intr-un bol separat.
    FB: bdoinana (Doina Ana Butman)

  20. Ciolan in sos de vin!!
    Din ciolanul de porc se pot pregati retete variate ce pot face ca masa de sarbatori si nu numai sa devina un adevarat festin

    Poti face ciolan afumat si atunci il poti folosi la fasole cu ciolan afumat, il poti condimenta si introduce la cuptor cu vin si ceapa rosie si atunci obtii un delicios ciolan in sos de vin asa cum l-am pregatit eu acum .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *