Castiga doua sticle de Rose de la Crama Oprisor!

maiastru rose 800VinPremium.ro in colaborare cu Crama Oprisor lanseaza un nou concurs! Puteti castiga doua sticle de vin Rose de la Crama Oprisor din gama Maiastru!

Ce trebuie sa faci?

  • Lasa un comentariu la acest articol in care sa ne spui la ce tip de mancare ai asocia o sticla de Rose. Daca ne spui si reteta, primesti o inscriere in plus.
  • Da like paginii de Facebook a blogului. Link aici. Mentioneaza numele cu care ai dat Like.
  • Da like paginii de Facebook Crama Oprisor. Link aici. Mentioneaza numele cu care ai dat Like.

Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti (sistemul random.org).

Perioada de desfasurare: 21/01/2013 – 31/01/2012(inclusiv).

Va rugam sa luati la cunostinta si regulamentul concursului.

Mentiuni:

  • Concursul este deschis participarii tuturor persoanelor fizice cu varsta de peste 18 ani, cu domiciliul/resedinta in Romania.
  • Va rog nu comentati ca Anonim si cu adresa de email fictiva.
  • Vom lua legatura cu castigatorul in vederea trimiterii premiului, insa daca nu reusim (emailul nu este cel corect, nu se raspunde, s.a.), va fi desemnat alt castigator.

SUCCES!

29 thoughts on “Castiga doua sticle de Rose de la Crama Oprisor!

  1. … fiind un vin mai usor, l-as asocia cu un Fondue de branza maturata, din Tilsit si Edamer , eventual Cheddar tanar.
    am dat Like cu numele Gyulai Lehel ambelor pagini

  2. Cred ca ar merge foarte bine cu o Paella spaniola.

    Ingrediente:
    2 pahare de orez, o ceapa medie, un morcov, fructe de mare, amestec mexican(mazare,
    porumb, etc), o conserva cu ciuperci, sare, piper, oregano, curry, ulei

    Mod de preparare:
    Se pune putin ulei intr-o oala. Se curata ceapa si morcovul, se spala; ceapa se taie marunt si
    morcovul se da prin razatoare; se pun la foc impreuna cu uleiul, ciupercile si cele 2 pahare de orez. Se lasa pina s-au rumenit(cca.5min) si apoi se adauga fructele de mare si 4-5 pahare de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano si curry. Se lasa la foc mic pina este fiert orezul.Se serveste calda.

  3. https://www.facebook.com/anonim.pentrutine
    acest vin l-as asocia cu PESTE LA GRATAR CU CARTOFI
    Ingrediente:
    Peste (crap sau pastrav)
    1 kg cartofi noi
    sare, piper, ulei, otet, cimbru, patrunjel verde
    Mod de preparare:
    Se curata pestele si se condimenteaza cu sare, piper si curry, se lasa asa cam 1 ora, se unge cu un pic de ulei dupa care se frige la gratar in suporturile speciale de peste sau in cele obisnuite dar nu direct pe gratar, ca sa nu se sfarime la intors (si crapul si pastravul sint gata intr-o jumatate de ora daca jarul este bun )
    Cartofii curatati si taiati cubulete se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg.
    Alaturi, intr-un castronel, se amesteca ulei,otet, sare, piper si cimbru si se desarta peste cartofii fierbinti, lasindu-se acoperiti cam 10 minute.
    Astfel preparati, cartofii devin extraordinar de pufosi si aromati iar la masa se presara peste ei patrunjel proaspat taiat marunt .
    Pentru picanterie, merge alaturi un mujdei natur !

  4. nume cu care am dat like: alina madalina, alina madalina, vinurile rose merg excelent la aperitiv deoarece se servesc la temperaturi joase, l-as prefera vara la o gustare rece, deja imi este pofta de un Platou compus din: sunca Praga, ardei umpluti cu branza, rosii umplute cu pasta de branza si sunca, rulada de pui, ciuperci umplute cu branza, masline….

  5. Like FB: Simone Carys
    As asocia vinul rose cu legume condimentate la tigaie.

    Ingrediente:
    1 ceapa mare
    2 fire de praz
    1 morcov mare si proaspat
    1 felie de telina
    1 varza chinezeasca
    1 bucata de dovleac placintar
    1 pumn de frunze de spanac
    putin unt
    sos de soia
    ardei iute
    1 conserva de mix de legume

    Mod de preparare:
    Se taie ceapa si prazul feliute si se pun in tigaia cu ulei. Se adauga apoi morcovii, telina, varza si dovleacul, toate taiate felii, precum si un ardei iute, iar ultimul-spanacul; se dau la foc mare putin, apoi la foc foarte mic. Se pune putina sare. Cand s-au muiat, se pune sosul de soia, apoi legumele din conserva care sunt fierte deja. La urma se adauga untul.Se poate servi si cu un sos de rosii de casa.
    Daca e nevoie, se mai adauga putina apa.

  6. Cred ca cel mai bine merge cu niste aperitive, cum este rulada de sunca si cascaval servita rece.
    Reteta:
    Pt. foaie

    1 bucata de cascaval 300 g (Emmentaler)

    Pt. umplutura:

    200-250 g sunca presata

    3 oua fierte(tari)

    1 ceapa mica

    2-3 catei de usturoi

    125 g unt

    150 branza topita

    patrunjel verde tocat foarte marunt

    sare, piper
    unca presata, ceapa, usturoiul pisat, ouale fierte si patrunjelul, toate tocate marunt se pun într-un bol.

    Se adauga untul (la temp. camerei, taiat cubulete) si branza topita si se amesteca bine pana la omogenizare (eu am preferat sa folosesc mixerul putin). Potrivim de sare si piper.
    Punem apa la fiert intr-o cratita, cand fierbe, luam de pe foc si punem in ea bucata de cascaval.

    Acoperim cu un capac si lasam sa se topeasca cascavalul, aproximativ 20 de minute (depinde de felul cascavalului si grasimea lui).
    Cand cascavalul este moale, scoatem cu o paleta cu gauri cascavalul din apa si il intindem

    cu sucitorul cat este cald, intr-o foaie subtire (30×35 cm mi-a iesit mie).

    Am pus folie transparenta pe masa, in care am si infasurat-o
    Ungem foaia obtinuta cu pasta de mai sus . Am uitat sa pun patrunjeul in compozitie, asa ca l-am presarat deasupra.
    O rulam cu ajutorul foliei, strangem capetele foliei si dam la rece pt 2-3 ore
    Like Teca Andreea

  7. mm.. l-as savura alaturi de un desert usor si stilat: Panna cotta cu rodii.

    se face cu:

    1 pliculet gelatina pudra
    60 ml lapte rece
    540 ml frisca lichida
    60 gr zahar pudra
    1 esenta vanilie
    pentru sos:
    1 rodie
    3 buc.fructul pasiunii
    sucul de la doua portocale
    seminte de rodie pentru decor
    vanilie
    3 -4 linguri zahar brun

    se face asa:
    1. Ungeti cu unt 4 cupe in care veti face panna cotta

    2. Amestecati gelatina cu laptele lasati 5 minute sa se dizolve bine

    3. Intre timp, amestecati frisca lichida cu zaharul pudra si puneti pe foc la incalzit… Atentie!…Nu aduceti in punctul de fierbere…e suficient sa incalziti bine, sa amestecati si sa dizolvati bine zaharul. Adaugati vanilia, apoi gelatina . Turnati in cupe si dati doua ore la frigider.

    Sosul:

    Sucul de portocale se pune pe foc intr-un ibric, se adauga si cel de rodie, zaharul, vanilia si se incalzeste usor astfel incat sa dizolvati zaharul. Adaugati fructul pasiunii. Luati de pe foc( nu fierbeti). Ornati panna cotta cu seminte de rodii si sos.

    am dat like cu nickname-ul ,opalescent white, .

  8. Like Fb: Gabriella’s Smile

    De regula, asociez vinurile rose la mancarurile usoare, pe baza de peste. Pentru acest concurs m-am gandit la un preparat din pastrav, peste ce contine putine grasimi. Pentru realizarea retetei avem nevoie de:
    – 4 pastravi
    – o gutuie
    – 1 fir praz
    – 6 cartofi
    – 4 fire cimbru verde
    – 1 lamaie
    – 2 catei de usturoi
    – 4 fire tarhon
    – 1 legatura patrunjel
    – sare de mare
    – piper
    – ulei
    – boia de ardei dulce

    Se pun intr-un vas cimbrul, patrunjelul, sarea, piperul, prazul si uleiul si se amesteca pana se obtine o pasta. Cel mai indicat ar fi sa se foloseasca un blender. Se taie legumele felii. Apoi se unge tava cu ulei si se aseaza pastravii condimentati cu sare, piper si boia dulce in ea. In fiecare peste putem pune cate un fir de tarhon. Se aseaza deasupra feliile de cartofi, gutui si lamaie si se ung cu sosul obtinut anterior. Mai adaugam si o ceasca cu apa si bagam tava in cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute, pana se inmoaie cartofii. Intre timp putem pregati o salata de sfecla rosie, perfecta pentru acest preparat. Se fierbe sfecla (in coaja) in apa cu sare pana se inmoaie. Se curata apoi de coaja si se taie in jumatati de rondele pe care le punem intr-un castron. Apoi facem un sos din otet balsamic, ulei de masline, putin piper, maghiran uscat si sare si punem dressing-ul obtinut peste sfecla. Nu ne ramane decat sa servim pestele cu salata obtinuta si cu un pahar de vin rose potrivit pentru acest preparat.

  9. Noi asociem vinul rose cu pestele sau muschi de vita, iar la desert as servi un tort pufos cu fructe. De obicei mancam pastrav (este mai gustos si cu mai putine oase:P). Il preparam la cuptor sau pe grill-ul de aragaz. Asociem putin mamaliguta, si putina lamaie sau un sos din suc de rosii si condimente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *