2% pentru cultura vinului

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta!

Directionati 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Ordo Equestris Vini Europae Legatul Iasi in contul RO82BACX0000 0007 3489 8001 cod fiscal 30209867.

Asociatia a luat fiinta in anul 2012 si are ca scop promovarea vinurilor romanesti, educarea consumatorilor, promovarea a tot ceea ce înseamna cultura si civilizatia vinului in spiritul Ordinului European al Cavalerilor Vinului. (www.cavaleriivinului-iasi.ro)

Formularul pentru directionarea celor 2% din impozitul pe venit se poate depune pana in data de 25 mai la circumscriptia financiara de care apartineti.

Incepand din acest an s-au adus cateva modificari procedurii de directionare catre entitatile nonprofit a celor 2%, de aceea va invitam sa descarcati dupa caz unul dintre cele doua formulare: Formularul 230 si Formularul 200.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *