Noutati de la Crama Basilescu

golemrosu

GOLEM ROSU 2008 

Cupaj realizat din 5 vinuri diferite ca structura si trei soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, pe langa care se adauga Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon baricate timp de 6 luni in butoaie din lemn de stejar frantuzesc si romanesc. 10 % din vinul folosit in acest cupaj este maturat in baric.

Descriere cupaj: Amprenta aromatica este formata in prima faza de parfumuri de cacao, ciocolata si fructe de padure cu note de prune uscate, caracteristice in general vinului de Feteasca neagra. Dupa un timp, iese in evidenta partea minerala si vegetala, in care Cabenetul si cu Merlotul aduc condimentele de tabac, piper negru, scortisoara, cuisoare si cel ierbaceu.

Gustul este al unui vin puternic, care explodeaza in diverse arome, completand paleta aromatica descrisa in timpul analizei olfcative. Coacazele si murele se imbina placut cu cafeaua dulce, vanilata, iar impreuna instaureaza corpul complet al vinului.

Asociere culinara: carne rosie, vanat, branzeturi cu mucegai.

Temperatura de servire: 8-10°C.

Disponibil aici.

golemalb

GOLEM ALB 2011 

Cupaj de struguri de Chardonnay, Feteasca alba si Riesling italian, realizat in aceeasi zi, in momentul culesului. Acest vin imbina tehnologia clasica de fermentare cu tehnologiile folosite in ”lumea noua”.

Descriere cupaj: Vinul prezinta o complexitate aromatica contradictorie de flori de camp, trandafir, soc si tei, armonizate cu parfum de fructe, preponderent pere, grapefruit si ceva urme de fructe exotice.

Gustul este proaspat, echilibrat, in care Riesling-ul italian da corpolenta specifica vinului, Chardonnay-ul aduce partea aromata si citrica a vinului, iar Feteasca alba contribuie cu eleganta si vinuozitate. Postgustul se incheie cu fruct dulce amarui, usor fumee.

Asociere culinara: peste, fructe de mare, branzeturi proaspete si cu mucegai alb.

Temperatura de servire: 10-11 grade C.

Mai multe detalii gasiti aici.

Basilescu rose feteasca neagra 2011

ROZE 2011 

Culoare: roz-ciresiu cu nuante portocalii

Aroma: note proaspete, elegante de vanilie, scortisoara si piper negru, datorata faptului ca o parte din vin a fost fermentat si maturat in baric.

Gust: pastreaza prospetimea si fructuozitatea vinurilor albe în combinatie cu taninurile vinurilor rosii.

Asociere culinara: carne rosie, vanat, branzeturi cu mucegai.

Temperatura de servire: 8-10°C.

Disponibil la doar 39 lei pe VinPremium.ro.

 


656

Vinuri pentru desert/aperitiv

BUSUIOACA DE BOHOTIN 2011

Daca albinele ar produce miere doar din polenul trandafirilor, gustul acesteia s-ar apropia mult de cel de Busuioaca de Bohotin. Dulceata vinului este echilibrata elegant de aciditatea ridicata, care il face in acelasi timp revigorant si prietenos.

Culoarea vinului este roz-foaie de ceapa cu nuante violet, caracteristic si strugurilor din care se obtine.

Asociere culinara: branzeturi cu mucegai, deserturi, fructe.

Temperatura de servire: 10-12 grade C.

Ultimele bucati in stoc pe VinPremium, grabiti-va!

BASILESCU-FETEASCA ALBA 2011-500x500

FETEASCA ALBA 2011

Culoare: verde-galbui cu reflexe pale.

Aroma: mirosul aminteste de vita in momentul infloritului, adaugandu-se nuatele de vanilie si migdale ce provin din fermentare si batonaj in baricuri.

Gust: expresiv, proaspat si fructat, fin ce pastreaza amprenta strugurelui de Feteasca alba.

Asociere culinarA: fructe de mare, meniuri chinezeSti, carne alba.

Temperatura de servire: 8-10 grade C.

Disponibila aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *