Beneficiile consumului de vin rosu

Se stie ca vinul rosu, una dintre cele mai vechi bauturi alcoolice din lume, prezinta numeroase beneficii, deloc de neglijat. Bineinteles ca aceste beneficii apar si nu sunt intrecute de diverse riscuri atunci cand consumul este unul moderat si se rezuma la un pahar/zi pentru femei, respectiv doua pahare/zi pentru barbati. De asemenea pericole precum durerea de cap de a doua zi pot fi indepartate prin consumul de vinuri de calitate, precum cele de pe VinPremium.

Haideti sa vorbim un pic de beneficiile vinului rosu.

 

  • Prevenirea cancerului

Vinul rosu contine o concentratie mare de resveratrol, un antioxidant care se gaseste in samburii si pielita strugurilor. Acest antioxidant lupta cu radicalii liberi si protejeaza celulele sanatoase din corp. Si are si proprietati anti-cancerigene, minimizeaza mutatiile de ADN, inhiba raspandirea celulelor bolnave, blocheaza crearea de vase de sange hranitoare in jurul tumorilor.

  • Previne infarctul

Resveratrolul are un rol important si in subtierea sangelui si astfel impedica aparitia infarctului.

  • Imbunatatesc somnul

Vinul rosu contine melatonina care ajuta la reglarea ceasului biologic si astfel la un somn mai odihnitor.

  • Proprietati anti-imbatranire

“Vinovat” este tot resveratrolul.

  • Previne racelile

Un studiu a demonstrat ca persoanele care consuma 2 pahare de vin/zi manifesta cu 44% mai putine raceli decat cei care se abtin de la aceasta bautura.

  • Scade hipertensiunea

Consumul moderat de vin rosu (250 ml/zi) ajuta la scaderea presiunii arteriale la persoanele hipertensive.

  • Previne ateroscleroza

Alcoolul si polifenolii prezenti in vinul rosu ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si astfel regleaza tonusul vascular. Se previne sau se opreste astfel progresia aterosclerozei deoarece vasele de sange nu sunt lasate sa-si piarda abilitatea de relaxare.

  • Previne boli ale sistemului nervos precum Alzheimer sau dementa

Resveratrolul s-a dovedit a fi un protector eficient impotriva bolilor sistemului nervos.

Poate parea de necrezut, insa vinul rosu prezinta chiar si mai multe beneficii: are proprietati anti-inflamatorii, reduce riscul formarii pietrelor la rinichi, reduce efectele negative ale fumatului, reduce riscul mortalitatii. Contine numeroase vitamine si minerale: potasiu, fluor, colina (din familia vitaminei B), fosfor.

O bautura miraculoasa este acest vin rosu. Nu degeaba a fost pretuita si cultivata inca din cele mai vechi timpuri, chiar si pe meleagurile noastre, de catre daci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *