Un INTERVIU cu Gabi Lacureanu, cel care “vrajeste” de cativa ani vinurile de la Crama Basilescu

IMG_2454

Aflandu-ma acum cateva zile la Urlati am dat o fuga si la Crama Basilescu, prilej de a mai schimba cateva cuvinte cu Gabi. Am vizitat impreuna cu el via, crama, centrul de vinificatie, apoi am schimbat cateva cuvinte, unele din acestea am convenit sa apara intr-un articol pe acest blog.

Anghel Mihai Petre: De anul trecut a aparut in promovare pe VinPremium Feteasca Neagra 2009, editia “Ingeri din micul Paris“. Am avut comenzi, dar se crea confuzie intre aceasta Feteasca Neagra si Feteasca Neagra Ancestral datorata etichetei si denumirii colectiei.

Gabi Lacureanu

“Pana anul trecut, publicul cunostea gama Crama Basilescu si vinurile din aceasta gama: Feteasca Neagra si Feteasca Alba, comercializate sub numele Ancestral, Tamaioasa Romaneasca si Busuioaca de Bohotin pe eticheta carora aparea numele Autentique, iar Riesling-ul italian avea pe eticheta sinonimul Unique. Denumirile de Ancestral, Autentique si Unique au creat confuzii in mintea consumatorului si adesea in restaurante si magazine unde clientii cereau Busuioaca Ancestral, de exemplu. Pentru a evita aceasta confuzie, am considerat ca este corect sa aducem vinurile din Gama Crama Basilescu sub un singur concept – ”Ingeri din Micul Paris”. Am lucrat la acest proiect impreuna cu specialistul de marketing si PR George Moisescu, iar imaginile de pe eticheta sunt realizate de catre pictorita Ioana Ursa. Acum etichetele reprezinta ingeri instrumentisti care canta deasupra Bucurestiului interbelic, orchestra fiind a restaurantului Casa Capsa, unde de altfel se comercializau cu succes vinurile lui Nicolae Basilescu produse la Urlati „

Concluzie:  Daca vreti sa regasiti gustul deja cunoscut al sortimentului Feteasca Neagra Ancestral, incercati cu incredere Feteasca Neagra 2009 “Ingeri din micul Paris”. Un vin de mare calibru, de mare finete, care a presupus eforturi deosebite din partea colectivului Cramei Basilescu, si care cred eu ca este la ora actuala cea mai buna Feteasca Neagra de la noi. Bineinteles reprezinta si implicarea de mare artist al „cavalerului vinului” ing.doctorand Gabi Lacureanu elev al Prof.univ.dr. Valeriu Cotea de la Universitatea Agronomica din Iasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *