O vizita la Clois de Colombes

Aflat cu oarece treburi prin Constanta, nu am ezitat sa parcurg distanta pana la Olimp pentru a cunoaste mai de aproape asa numitele Domenii Clois des Colombes de care auzisem, cei drept numai lucruri bune. Bineinteles m-am informat, normal zic eu de prin internet. Asa am aflat ca pana la 15 iunie ar fi inchis dar nu m-am lasat.

Cu minime eforturi am ajuns la Domenii, de fapt o fosta ferma viti-vinicola de la malul marii, acum sub atenta ingrijire si coordonare a unei inimoase doamne provenita dintr-o familie veche de viticultori din Champagne: Anne Marie Rosenberg.

Desigur nici nu ma prea asteptam sa o gasesc, dar eu am incercat. Am intrat in curte, am vazut, am stat de vorba cu cel ce asigura buna desfasurare a activitatii. Poate la vara am sa trec pentru ca acum stiu foarte bine locatia si abia astept sa degust licorile realizate acolo pe circa 3-4 ha. Se produc aici: Sauvignon Blanc, un cupaj alb de Feteasca Alba si Riesling Italian numit si Terra Alba si un cupaj rosu din Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra numit Terra Rossa. Vinurile de aici sunt lucrate traditional si dau o nota de particular sunt catifelate si au o aroma specifica. Am avut posibilitatea unei degustari din aceste vinuri si spun cu mana pe inima ca sunt exceptionale. Ceea ce doresc este sa am posibilitatea de a incerca unul din meniurile sofisticate a acestei doamne, bineinteles asortate cu ceva vin de pe acolo.

IMG_2459 IMG_2460 IMG_2461 IMG_2462

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *