Concurs de Ziua Pacalelilor

428699 334757999890156 200521913313766 1087167 2052941411 n 190x300 Concurs de martisor – castiga o Cramposie Selectionata de la Casa Isarescu!VinPremium.ro lanseaza un nou concurs, unde puteti castiga un sortiment de vin foarte apreciat – Cramposie Isarescu de la Casa Isarescu!

Cramposia este un vechi soi local, care a rezistat la Dragasani de pe vremea dacilor. Aciditatea ridicata a strugurilor confera vinului de Cramposie o prospetime tipica si un gust usor spumant. Culoarea alb-galbuie, luminoasa, aroma discreta amintind de mirosul crud al ogorului inverzit si salbatec inflorit.

Recolta de exceptie 2008 a fost vinificata cu o perioada scurta de macerare. A rezultat un excelent vin de cursa lunga, prietenos, cu echilibru gustativ, corpolent si cu personalitate.

Vinul de Cramposie dobandeste o savoare deosebita servit foarte rece (9-10 grade Celsius) alaturi de peste, carne de pasare sau mancaruri traditionale romanesti.

Ce trebuie sa faci?

  • Lasa un comentariu la acest articol in care sa ne propui un fel de mancare din peste. Cel mai original si creativ preparat din peste va fi desemnat castigator.
  • Da like paginii de Facebook a blogului. Link aici. Mentioneaza numele cu care ai dat Like.
  • Daca nu ai cont de Facebook aboneaza-te la newsletter http://eepurl.com/fH8Bs.

Castigatorul vor fi alesi de administratorii VinPremium.ro. 

Perioada de desfasurare22/03/2013 – 31/03/2013 (inclusiv). Pe 1 aprilie, de Ziua Pacalelilor, va fi anuntat castigatorul concursului. Dar promitem sa nu va pacalim. 🙂

Va rugam sa luati la cunostinta si regulamentul concursului.

Mentiuni:

  • Concursul este deschis participarii tuturor persoanelor fizice cu varsta de peste 18 ani, cu domiciliul/resedinta in Romania.
  • Va rog nu comentati ca Anonim si cu adresa de email fictiva.
  • Vom lua legatura cu castigatorul in vederea trimiterii premiului, insa daca nu reusim (emailul nu este cel corect, nu se raspunde, s.a.), va fi desemnat alt castigator.

SUCCES!

22 thoughts on “Concurs de Ziua Pacalelilor

  1. 1. Pentru ca suntem in postul Pastelui, si avem si cateva dezlegari la peste, va propun o reteta inedita de drob de peste.
    Pentru prepararea luiavem nevoie de urmatoarele ingrediente si cantitati:

    * 2 conserve de ton in suc propiu
    * 300 g crema de branza
    * 5 linguri de suc de lamâie
    * 3 oua
    * 2 lingura amidon de porumb
    * sare si piper
    * verdeata

    Cum se prepara:

    Se scurge tonul din conserve si se pune intr-un castron alaturi de branza, sucul de lamaie si galbenusurile. In zeama de la ton se dizolva amidonul si se adauga peste compozitie. Se amesteca totul si se condimenteaza cu sare si piper. Albusurile se bat tare si se incorporeaza cu grija in compozitie ca la sufleu.
    Intr-o forma de savarina, sau o forma clasica de chec, care se tapeteaza cu un pic de ulei si faina, se rastoarna compozitia de ton. Se presara putin pesmet deasupra pentru a forma o crusta.
    Se da la cuptor la foc mic 30 de minute. Cand este ferma este gata.
    O lasam sa se raceasca putin, apoi o rasturnam pe platou. Se poate servi cu un sos de maioneza, ornat cu bucatele de masline tocate, verdeata sau dupa gust.

  2. somon cu pasta de curry:Pestele portionat il condimentam cu sare, piper, stropim cu putin ulei de masline,si-l dam la frigider pt o ora. Puneti 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie mare, adaugati ceapa,usturoiul si ardeiul iute taiate marunt si caliti pina se inmoaie. Turnati peste ele ghimbirul,lasati un minut, adugati pasta de curry si laptele de cocos. Cind incep toate sa fiarba adaugati apa, sare,piper,citeve frunze de patrunjel taiate marunt si zeama de la o jumatate de limeta. Lasati sa fiarba la foc domol 4-5 minute, puneti pestele facut pe gril si mai lasati inca 2 minute sa fiarba cu tot cu peste. Fierbeti intre timp si orezul in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Serviti impreuna pestele cu orezul si cu sosul de curry peste orez, iar la final mai stoarceti putina zeama de limeta.

  3. PLACHIE DE PESTE
    INGREDIENTE: 1 kg peste eu iau macrou ) , 4 cepe , 1 pahar vin alb , 6 catei de usturoi , 2 frunze de dafin , 1 cana suc de rosii , sare, piper , patrunjel verde
    MOD DE PREPARARE
    Curatam bine pestele si il taiem bucati apoi il condimentam cu sare si piper.
    Ceapa o curatam si o taiem marunt. Incingem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si 3 linguri de apa si punem ceapa la inabusit.
    Intr-o tava asezam ceapa iar deasupra bucatile de peste. Adaugam vinul si frunzele de dafin. Taiem usturoiul feliute si il punem peste peste.
    Dam la cuptor la foc potrivit.
    Cand este facut de jumatate scoatem din cuptor si adaugam sucul de rosii. Lasam apoi la cuptor pana se rumeneste.
    Scoatem din cuptor si presaram patrunjel verde tocat (pe care eu l-am uitat :D)
    Servim calda cu mamaliguta , un pahar de vin Cramposie , si viata pare mai frumoasa !!!
    POFTA BUNA !!!

  4. merge cu pastrav in lut-e o reteta simpla, si sanatoasa, se i-au pastravii sau pastrvul no ca sa fie numa unul, si se eviscereaza, se pune in apa sarate 20 minute, se umple cun morcov razalit, cu ceapa tocata si usturoi pisat( umplutura se amesteca bine plus patrunjel, telina) se umple pastravul cu legumele se inveleste in -frunza de brusture, foi de varza, de vita ,oricare, se face din lut framantat, sau un pamant mai lutos un fel de inveleis batut bine in jurul frunzelor ce invelesc pestele si se pune in jaratec, pana se arde si crapa ,apoi se scoate pestele si daca nu va place trimiteti-l mie…!pofta mare

  5. File de salau in crusta de fistic.

    Se spala bucatile de file, se sterg bine de apa cu un prosop de hartie.Se bat doua oua cu sare si piper.Separat se pune pe o farfurie pesmet si pe alta faina.Se sfarama fistic dulce sau se da prin masina de nuci.Se iau bucatile de peste se dau prin faina, ou, pesmet, ou si fistic.Se prajesc in ulei incins 3 minute pe o parte si 3 pe cealalta parte.Se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ului. Se servesc cu lamaie si sos de smantana cu usturoi.Pofta buna.

  6. Ingrediente pentru Saramura de peste

    7 pastravi (mai mici; cca 1.5 kg)
    3 ardei (colorati; am pus 2 verzi si 1 rosu)
    2 rosii (bine coapte)
    2-3 ardei iuti
    4-6 catei usturoi
    4 linguri ulei
    2 fire cimbru
    2 foi dafin
    1/4 legatura patrunjel
    3 lingurite otet
    1 lingurita sare
    piper negru

    Saramura de peste – Preparare

    1.Se face foc sub gratar. Cand focul se domoleste, dar jarul e inca puternic se pun ardeii, rosiile si ardeii iuti pe gratar. Se coc pe toate partile pana au pete rumene peste tot. Se scot intr-un vas, se presara cu sare, se acopera cu folie si se lasa sa se racoreasca.
    2.Intre timp se curata pestii si se ung bine cu ulei pe ambele parti. Gratarul se curata foarte bine cu o perie de sarma, apoi se greseaza bine cu o bucata de slanina. Daca vi se pare ca gratarul nu e bine uns puteti sa-l ungeti si cu ulei.
    3.Asezati pestii pe gratar si coaceti-i pana se rumenesc. Nu-i miscati pe gratar pana pielea nu e crocanta. Intoarceti-i si prajiti-i pe a doua parte la fel.
    4.Intre timp curatati legumele coapte de coaja, seminte si cotoare. Taiati-le cubulete mici, retinand sucul de la ele.
    5.Puneti legumele tocate (cu tot cu sucul lasat) impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 2.5 cani de apa la fiert. Lasati sa fiarba 5 minute de la primul clocot.
    6.Striviti usturoiul si frecati-l bine cu ulei pana devine ca o maioneza. Turnati maioneza in saramura. Mai fierbeti 2 minute.
    7.Scoateti cimbru si foile de dafin din saramura. Adaugati otet dupa gust (am pus 3 lingurite) si dregeti de sare.
    8.Puneti pestii copti intr-un vas incapator. Presarati-i cu patrunjel tocat fin. Turnati saramura peste ei. Acoperiti vasul si lasati sa stea pana puneti de o mamaliga buna.
    9.Serviti saramura de peste cu mamaliguta.

  7. Somon la cuptor

    4 bucati de medalion somon, ulei de masline
    .zeama de lamaie
    Se spala, se lasa la scurs medalioanele de somon apoi se stropesc cu putin ulei de masline si zeama de lamaie.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se aseaza intr-o tava cu gratar in care am pus 1/2 cana cu apa si dam la cuptor intorcandu-le de pe o parte pe alta.Lasam sa se rumeneasca si servim.

  8. Peste la Cuptor
    cat se pregatesc legumele lasati pestele sa se marineze cu sare, daca aveti mai mult timp pentru pregatirea mancarii puteti lasa pestele cu sare vreo 1-2 ore, se curata si se spala morcovii, ceapa si rosiile, se taie morcovii rondele, ceapa se taie fidea mare. Intr-un bol adanc se pun morcovii, ceapa si rosiile taiate felii groase, se pune sare, piper, busuioc si ulei, se amesteca bine, aceasta va fi compozitia de legume. Intr-o tava putin adanca se aranjaza legumele.Se aranjaza pestele peste legumele din tava, se unge cu putin ulei sau maioneza deasupra ca sa faca o crusta frumoasa la coacere.Se lasa la cuptor aproximativ 1 ora sau o ora jumate, in functie de puterea cuptorului. Cand se rumeneste, se incerca cu o furculita legumele daca s-au copt, se serveste atat rece cat si cald.
    FB https://www.facebook.com/planet.florin?ref=tn_tnmn

  9. FB:Ingrid Mayra
    Plachie de peste
    Ingrediente necesare:
    – 2 pesti
    – 4 cepe
    – 1 morcov
    – pasta tomate
    – sare, piper, foi dafin, cimbru
    – usturoi
    – patrunjel
    – ulei
    Mod de preparare:
    Se curata pestele si se taie bucati. Se aseaza intr-un vas cu putin ulei si apa si se da la cuptor pentru aprox. 15 min.Intre timp se pregateste sosul. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit impreuna cu morcovul. Dupa ce s-a aurit se adauga pasta de tomate, un pahar apa si mirodeniile si se fierbe pe foc aproximativ 10 minute. Cand sosul este gata se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul si se pune peste peste. Se da la cuptor pana scade. Se serveste cu mamaliga.

  10. FB: bdoinana
    Taglierini cu peste afumat
    Romantice (ne amintesc filmul de animatie “Doamna si Vagabondul”…!!) ori prietenoase (genul de mancare, ce-i strange pe toti, intr-un loc, la primul semnal…olfactiv), pastele pot deveni si preparatul, cu care sa impresionezi orice musfir. Chiar gatite, acasa (se prepara, foarte repede, in doar 10 minute, ai posibilitatea de a-l cuceri pana si pe cel mai pretentios musafir), pot arata de 5 stele fara prea mare efort.

    Timp de pregatire: 15 minute
    Portii: 4-6
    Dificultate: redusa

    250 gr. Taglierini Barilla
    150 gr. peste afumat
    1 cutie cu ton bucati
    1 limeta
    1 legatura de patrunjel
    3 linguri de ulei de masline extravirgin
    sare

    1. Pune la fiert taglierini, in apa, in care s-a adaugat un praf de sare. In patru minute, vor fi gata fierte!
    2. Separat, indeparteaza pielea pestelui afumat si rupe-l in bucati. Scurge, bine, tonul de ulei si paseaza-l cu furculita. Adauga bucatile de peste afumat.
    3. Intr-un recipient cu capac, pune uleiul de masline, patrunjelul tocat, fin, si zeama de la limeta. Agita, bine, pentru a se intrepatrunde aromele, toarna peste amestecul de peste. Adauga taglierini, bine fierti, si amesteca, usor.

  11. Somon la cuptor cu cartof
    Ingrediente: somon, ulei de masline, piper, lamaie, sare.
    Se pune fiecare bucata de somon condimentata in pungulite facute din hartie de copt.
    Se serveste direct din respectiva punga, alaturi de cartof si o felie de lamaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *