10 vinuri premium sub 20 de lei

66935_546983258667628_1482579422_n

Vinurile premium nu sunt neaparat un lux. Nu este nevoie sa ai venituri substantiale ca sa te bucuri de un vin de calitate, cu un gust deosebit. Oricine poate savura un vin premiat, oricine isi poate servi musafirii cu un pahar de vin excelent, oricine se poate relaxa seara in compania unui vin de top. Si noi va putem demonstra asta, cu ajutorul preturilor de pe VinPremium.ro, care acum, mai mult ca niciodata, sunt miiiiici de tot!

Încununarea unei traditii inceputa la 1898 în tezaurul viticol Golul Drincei-Orevita-Vînju Mare, acest vin usor si sprinten, proaspat si aromat este expresia celor mai noi tendinte in vinificatie. Innobilat cu Medalia de Aur cucerita la Mondial du Rose – Cannes 2012, Rose Merlot reprezinta îmbinarea perfecta intre supletea oferita de Merlot, eleganta si rafinamentul date de Pinot Noir si vigoarea inconfundabila primita de la Feteasca Neagra. Insoteste cu succes întreaga masa, de la antreuri la desert, aromele de mure si zmeura proaspata transformând orice zi, într-o zi de început de vara.

Sarba este un soi unic, exotic, specific Vrancei. Acest vin sec din gama Livia este unul sprinten, cu o aciditate potrivita, dar care asigura ca e si corpolent, impresionând prin culoarea galben-verzuie, stralucitoare si frumoasa. Are un parfum intens de flori de cires si de piersica coapta, este usor si semiaromat. Se potriveste cu un meniu bazat pe preparate de pasare si legume insa aceasta Sarba este un vin suficient de viguros sa sustina si o friptura de porc.

Vechi soi local, excelent vin de cursa lunga, prietenos cu o savoare deosebita servit foarte rece. Cramposia este un vechi soi local, care a rezistat la Dragasani de pe vremea dacilor. Aciditatea ridicata a strugurilor confera vinului de Cramposie o prospetime tipica si un gust usor spumant. Culoarea alb-galbuie, luminoasa, aroma discreta amintind de mirosul crud al ogorului inverzit si salbatec inflorit. Este un excelent vin de cursa lunga, prietenos, cu echilibru gustativ, corpolent si cu personalitate.

Incununarea unei traditii inceputa in anul 1898 în tezaurul viticol Golul Drincei-Orevita, acest vin are o culoare perfecta, rosu-rubiniu stralucitor si un corp frumos, suplu si elegant dar suficient de puternic cat sa stii de unde vine. Cu arome clare de zmeura si mure, se poate alatura la miel si oaie, la capra si ied, la iepure de camp si mistret.

Acest vin spectaculos este o replica actuala la traditia inceputa in 1898 la Vînju Mare. Tehniciile moderne de vinificare l-au facut mai fructuos decât a fost vreodata fara sa piarda nimic din corpolenta specifica soiului. Excelent pentru gastronomie, se poate asocia la orice carne alba, inclusiv de porc si poate insoti stralucit o masa indelungata cu prietenii si familia.

Vin echilibrat, fructuos, cu aroma fina, de flori de câmp, gust placut, lejer.

Este prima Tamaioasa Romaneasca dulce facuta in exceptionalul areal viti-vinicol de la Vînju Mare. Nu întamplator vinul a fost apreciat cu medalie de aur la International Wine Contest Bucharest 2011. La binecunoscutele arome de tamaie si trandafiri se adauga cele de citrice si de ardei verde. Poate fi asociat la fois-gras, aluaturilor de desert, dar poate fi admirat si singur. Poate fi racit si baut imediat, dar cine îl va astepta sa creasca doi-trei ani, mare castig va avea.

Puternic si sigur pe sine, bogat, cu pasul ferm si greu, Cabernetul se deschide mai greu, pastrandu-si propria cadenta, dar asta doar pentru a se dezvalui în plina sa majestate. Un Laocoon caruia maturitatea nu i-a inmuiat trupul, ci doar i-a dat tuse mai groase si mai ferme. Rafinamente de ciocolata neagra, fructe uscate si arome ce aduc aminte de brazda prospata de pamant gras, cu atingeri ierboase, totul legat într-o textura solida si satinata.

Si mai multe reduceri gasiti AICI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *