Stire de ultima ora!

Avand in vedere scaderea consumului de vin datorita crizei si pentru rentabilizarea sectorului viticol al Romaniei, in Sedinta de Guvern de vineri 29 martie s-a hotarat acordarea gratuita de cupoane VIN pentru fiecare adult de peste 18 ani. Cu aceste cupoane se vor putea achizitiona cate o sticla de vin pe zi (de luni pana vineri);  sambata si duminica nu se acorda cupoane. Cu aceste cupoane cetatenii se pot prezenta la ECONOMATE unde vor intra in posesia sticlelor de vin. Pentru a evita cozile, cetatenii pot ridica aceasta ratie o data pe saptamana.

Hotararea de Guvern s-a publicat sambata 30 martie si va intra in vigoare incepand cu data de 1 aprilie(luni). Este curios de ce Executivul a ales cele 5 zile de lucru, excluzand sambata si duminica.

Avand in vedere aceasta masura exceptionala am luat legatura cu un membru marcant al Opozitiei care bineinteles ca a criticat aceasta masura, pentru ca nu se aplica sambata si duminica. De asemenea astazi se anunta organizarea unor mitinguri de sustinere a acestei hotarari. Din discutiile avute cu cativa cetateni se pune intrebarea ce vinuri vor fi distribuite, daca exista posibilitatea alegerii unor anumite podgorii, daca se vor da si vinuri la PET sau la Bag in Box. De asemenea un pensionar cu care am discutat astazi era nelamurit ce va face cu cantitatile neconsumate, si totodata daca va avea voie sa le valorifice in strainatate obtinand astfel bani care sa sustina traiul zilnic.

Am analizat consumurile de vin pe locuitor si va putem spune cu certitudine ca datorita acestei Hotarari vom ajunge negresit pe locul 1 in Europa, devansand state ca Franta, Italia, Spania. Aceasta masura sigur va revitaliza sectorul viticol si va crea sanse pentru cresterea productiei. Am discutat astazi si cu cativa producatori care se gandesc deja sa mareasca suprafata cultivata pentru a face fata in viitor cresterii consumului.

Speram ca vom obtine maine mai multe informatii despre aceasta exceptionala  hotarare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *