Lichidare de stoc!

728x90

Reducerile de pe VinPremium, spectaculoase dupa parerea noastra, nu s-au lasat fara comenzi de la iubitorii de vinuri de top, asa incat din multe sortimente, mai rare, mai vechi, mai apreciate, au ramas putine sticle in stoc. Ne-am gandit sa va anuntam de aceste sortimente pentru a avea sansa sa le cumparati inainte de a se termina.

Produs din struguri alesi Pinot Noir. Vinul este maturat în butoaie de stejar timp de cel putin un an. Culoarea rosie cu luciu rubiniu viu, gustul picant, catifelat si buchet specific soiului de struguri cu nuante fructate face din Pinot Noirul de Purcari un vin inconfundabil. Vinul uimeste prin aroma complexa de capsuni, violete, zmeura si unei arome corespunzatoare vinurilor maturate in stejar. Gustul catifelat si picant al unui veritabil vin sec in combinatie cu bucate exotice din vanat, pasare, ciuperci, anghinare si sparanghel va vor aduce o satisfactie adevarata.

Medaliat cu aur la concursul mondial de la Bruxelles 2011, editie limitata, 750 ml, 12.5% Vol., vin cu indicatie geografica Colinele Dobrogei.

Vinul Roze al gamei Livia se remarca in primul rand culoarea sa superba si prospetime. La degustare îmbie cu arome intense si proaspete de macese si citrice, cu note gustative de migdale si vanilie. Acest vin demidulce este pe deplin un vin cu prestanta si fructuozitate. Se preteaza a fi consumat la o temperatura de 8-12°C impreuna cu mancaruri usoare, putin condimentate, deserturi si salate.

Se remarca printr-un buchet complex, ce se dezvolta in timp, dezvaluind arome dulci, discrete de vanilie. Gustul profund si catifelat, culoarea rosu-caramizie si complexitatea buchetului confera vinului un rafinament deosebit, surprinzandu-ne prin savoarea aromelor de fructe de padure, prune uscate si afine. Este obtinut prin cupajarea vinurilor din strugurii soiurilor Cabernet-Sauvignon, Merlot si Malbec, cultivati si recoltati manual pe malul drept al raului Nistru, in satul Purcari din Republica Moldova. Maturarea a avut loc in barique-uri din stejar francez timp de trei ani, dupa care jumatate de an în sticle completeaza vinul cu nuante fine de maturare, migdala si micsunea in postgust. Subtil totodata bogat, este un vin ce se poate savura acum, dar a carui valoare va creste cu fiecare an.

Cu o culoare pura, limpede, caracteristica zonei Beltiugului, o combinatie între rubiniu si rosu granat. Cu o aroma discreta, si totusi eleganta, in care afinele si visinele creeaza o armonie completa cu cuisoarele si ciocolata. Un vin cu un gust puternic si totusi catifelat, placut. Acest Cuvée se potriveste excelent fripturilor din carne de oaie si vitel, precum si pateurilor de vânat.

În vinul de Beltiug de un rosu adanc se amesteca o aroma persistenta de visine coapte si cirese, alcatuind in gura o cavalcada de gusturi. Amatorii de vinuri ce se remarca prin unicitate pot savura acest vin în cazul caruia enologul a o treaba de exceptie. Vinul merge bine cu fripturile de vânat, cu pateurile de vanat si cu friptura din carne de oaie.

Cabernet Sauvignon este regele soiurilor din renumita regiune viticola Bordeaux, cel care se afla la baza celor mai celebre vinuri rosii din lume. Acest Cabernet Sauvignon a fost transportat în conditii ideale de temperatur? pana la crama noastra din Ceptura si vinificat astfel încât sa constituie inca o dovada a potentialului calitativ al podgoriilor romanesti.  Culoarea sa profunda, echilibrul general deosebit, gustul de coacaze negre si mure, asociat cu o tenta de cafea, precum si persistenta sa deosebita, fac din acest vin cel mai bun tovarsa al mancarurilor din vanat si al brânzeturilor.

Theia Chardonnay a fost produs dintr-o recolta de struguri proveniti din vii din Sebes Alba, vinificat intr-un stil modern. Strugurii au fost recoltati la maturitate deplina, la sfarsitul lunii septembrie. Dupa o macerare peliculara de 5 ore, la temperatura de 12 grade Celsius, mustul ravac a fost decantat gravitational, apoi fermentat la temperatura de 16 grade Celsius, timp de 25 zile. Pentru un echilibru deosebit intre aromele primare ale soiului si aromele condimentate ce se extrag din stejar, fermentatia alcoolica a fost finalizata in baricuri din stejar american. Finetea si onctuozitatea vinului provin de la fermentatia malolactica. Editie limitata la 6600 se sticle, numerotate individual. Vinul are o culoare galben pai, cu arome intense de caise bine coapte, pepene si grapefruit se completeaza cu arome dulci de miere, iar fermentarea si maturarea in baric de stejar adauga note fine de vanilie si note picante de nucsoara.

Daca albinele ar produce miere doar din polenul trandafirilor, gustul acesteia s-ar apropia mult de cel de Busuioaca de Bohotin. Dulceata vinului este echilibrata elegant de aciditatea ridicata, care il face in acelasi timp revigorant si prietenos. Culoarea vinuluieste roz-foaie de ceapa cu nuante violet, caracteristic si strugurilor din care se obtine.

Cabernetul Sauvignon de la Oprisor spune mai mult despre aceasta asezare decât orice ar putea spune cuvintele. Aduce laolalta zilele de blestem – ger si canicula – cu zilele în care nici un om cu mintea intreaga nu ar parasi Oprisorul pentru nimic în lume. Tumultuos, ardent, bogat, inteligent, convingator, invaluitor, parfumat ca un colt de Rai si satios atat cat ii sta bine oricarui “vin de întelepciune”, este un Cabernet pe care aura de vin “de autor” nu-l indeparteaza cu nimic de realitatea ca este un vin “de terroir”. Este haina pe care si-o imbraca Oprisorul cand iese în lume.

Vestitor, vin care vine in sticla magnum, un cupaj de Cabernet Sauvignon si Merlot care, face legatura cu gamele superioare de la Oprisor, atat sub aspectul pretului cat si al prezentarii olfactiv-gustative:

Aspect (Culoare): un rubiniu de intensitate medie spre inchisa, cu tente clare.

Nas: De intensitate medie, parca inca nedezvoltat complet, cu note de condiment, vanilie, cafea si piele in prima instanta, lasand apoi loc fructelor de padure plus visine si ceva prune verzi.

Gust: Atacul este mai domolit decat al Cabernet-ului de mai sus, corpul este deja mai greu, dincolo demediu. Se simte nota suplimentara de calitate si complexitate. Totusi nu este un vin extrem de lucrat, se lasa descoperit usor: cu arome fructate de afine, coacaze, visine coapte si prune, armonios integrate cu ceva vanilie, cacao si piper. Alcool este bine integrat in corp, vinul aratand un postgust mediu in aceleasi tipare fructate de mai sus plus ceva note dulci.

Hammer-man se prezinta la datorie si te loveste cu ciocanul în frunte cât poate de tare. Este singura explicatie plauzibilã pentru atacul brutal si naucitor acestui vin, care debuteazã cu senzatiile tari dobândite din Cabernet Sauvignon si Dornfelder. Insa, la fel cum Institutul de Cercetãri Corective va izbuti sa “curete” omul de poverile neomeniei, Feteasca Neagra si Shiraz-ul intervin destul de repede, pentru a vindeca socul initial si pentru a corecta manifestarile abuzive ale celor doi “grei”. Dupã câteva inghitituri (este imposibil sa apreciezi intregul dintr-o singura incercare), menite sa modifice probabil palierele liminale ale perceptiei, vinul se redefineste, se recompune, fragmentele se ordoneaza coerent, ca piesele unui puzzle. Se nasc fructe negre de padure, ceaiuri negre si cirese negre. In urmatorul pas, aceste senzatii întunecate se invelesc intr-o urma de pruna afumata, care confera catifelare si senzatii caramelizate, pentru ca finalul sã concentreze într-o logica internã perfectã ciocolata neagra si cacao purã, cu vagi senzatii glicerice, într-un postgust lung, cu foarte putine, dar foarte expresive urme de condiment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *