Noutati

Incepand cu luna iunie avem cateva noutati in stoc care merita atentia voastra.

De la Casa de Vinuri Cotnari va prezentam Tamaioasa Romaneasca din colectia Colocviu la Roma si Busuioaca de Bohotin din colectia Domenii.

Colocviu la Roma Tamaioasa Romaneasca

Vinul este extractiv, special, in nota dominanta a Tamaioasei Romanesti. Debuteaza cu un nas exploziv, sustinut de arome de struguri bine imparguiti de muscat, catifelati, cu gust predominant caracteristic soiului, ce se intercaleaza cu fructe de mango, pere din soiul Untoasa bosc bine coapte si urme de pepene galben. Este bine sustinut de aciditatea relativ ridicata, un post-gust mediu.

Se serveste ca aperitiv sau cu preparate usoare din peste sau pui. Se poate servi si la desert, impreuna cu prajituri fine. Temperatura de servire recomandata este de 10 – 12 grade Celsius.

cvcotnari_colocviu_artvertising-485x292

Domenii Busuioaca de Bohotin

Unic si rafinat datorita specificitatii soiului, este un vin ce te invaluie gratios si diafan, un vin ce emana delicatete si noblete, regasita numai si numai in picaturile sale. Vinul are o culoare asemanatoare foii de ceapa, cu tenta spre rose pal (dar luminos pe alocuri si patrunzator), ce te intampina cu un nas discret, fin, ce aminteste de aromele capsunilor si fragutelor de padure. Aromele olfactive se pierd frumos in gustul de fructe varatice, agrise, pepene galben si pere – ce se simt cel mai intens, sustinute de o aciditate medie, corespunzatoare, un post-gust relativ scurt dar patrunzator, unde notele dominante sunt tot perele.

Se serveste cu mancaruri usoare specifice sezonului cald: pui, peste, fructe de mare sau ca desert. Temperatura de servire recomandata este de 10 – 12 grade Celsius.

575

 

Noutati avem si de la Crama Garboiu, mai exact sortimente din gama Epicentrum.

Epicentrum – Cupaj Merlot & Cabernet Sauvignon

Un cupaj intens de Merlot 2009 si Cabernet Sauvignon 2012 maturat in barrique de stejar, ale carui note esentiale se dezvolta pe rand, la fiecare 10 minute si evolueaza rafinat, aidoma unui parfum puternic, rar.

Se degusta alaturi de branzeturi proaspete moi, in sos de ciocolata neagra cu coacaze. Se poate servi la pastrama de curcan afumat, friptura de vitel in sos guacamole.

Temperatura de servire recomandata este de 16-18 grade Celsius, cu mentiunea ca excelent se simt caracteristicile dominante daca este lasat 5 minute la aerat.

573

Epicentrum – Cupaj Aligote & Muscat Ottonel

Ales dintr-un cupaj fin de Aligote si Muscat Ottonel, acest vin primavaratec, parfumat cu arome intense, adie lin asemenea zefirului. Proaspat si elegant, gustul sau reinvie pofta de voie buna, alaturi de prieteni.

Se degusta alaturi de ciuperci porcini in sos de usturoi, rosii cu busuioc si mozzarella. Este perfect alaturi de salate cu somon si sosuri usoare, branzeturi maturate, facute la gratar, foietaje cu spanac.

Se recomanda a fi servit la o temperatura de 10-12 grade Celsius, favorabila unei ambiante vesele.

Epicentrum – Cupaj Sarba & Plavaie

Format printr-un cupaj unic de Sarba si Plavaie, acest vin exploateaza intreg potentialul alb, specific si limitat, al zonei de Curbura a Carpatilor.

Se poate degusta alaturi de branzeturi maturate stropite cu miere, fulgi de migdale si piper. Se potriveste perfect la mancaruri precum homar la gratar cu unt aromatic, linguini cu scoici si sos alb.

Temperatura de servire recomandata este de 8-10 grade Celsius, favorabila unei ambiante desavarsite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *