Seara cu Vinuri de la Oprisor

1009168_581915131859149_1106435667_o

Pe 16 si 17 iulie au avut loc la Restaurantul Ralet din Iasi Serile Vinurilor Oprisor. Pasionati ai vinurilor bune s-au intalnit si au degustat vinuri precum: Caloian Rose, La Cetate Sauvignon Blanc, La Cetate Tamaioasa Romaneasca, Rusalca Alba, La Cetate Pinot Noir, Dragaica Rosie si “Detaliu”. Vinurile s-au alaturat unor preparate deosebite, alese de fiecare participant in parte, totul pentru o seara cat mai placuta si relaxanta.

Sortimentele degustate sunt prezente pe VinPremium.ro.

Caloian Rose: Aromatic, inca de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cirese de mai si capsune, nuantate de niste note citric-vegetale. Gustul are un atac cu senzatii dulci, dar apoi evolueaza dominat de o aciditate verde, de carcei de vita de vie, postgustul fiind proaspat, vioi, elegant si placut.

La Cetate Sauvignon Blanc: La Cetate Sauvignon Blanc 2011 e un vin complex, elegant si echilibrat in care aromele intense de citrice, lime si flori de soc sunt completate de nuantele fine de vanilie ale lemnului de stejar în care a fost maturat.

La Cetate Pinot Noir: Nuante straine, de lemn vechi si de pamant fosilizat, par sa domine întregul vin. Pe masura ce se deschide, insa, in preajma unor temperaturi mai prietenoase, armura de paznic uitat de lume sa imbatraneasca prin pivnite intunecate  dispare, lasand loc mai intai unor arome exotice, de rom si miez uscat de cocos, apoi se apropie de discursul carnal  micotic al vinurilor clasice europene, lasand in cele din urmã sã iasã la suprafata, aproape exploziv, un miez fructat, dublat de nuante vagi de frunze goase. Gustat, iti confirma supletea, catifelarea si bogatia într-un parcurs lung, în care se regasesc, ordonat si coerent, toate nuantele intuite olfactiv.

Dragaica Rosie: un vin echilibrat, armonios, cu o aroma intensa si placuta ce dezvolta arome de prune uscate, coacaze, lemn usor prajit si ciocolata cu lapte. Gustul, usor astringent pe final, este potrivit scopului pentru care a fost creat: asocierea cu preparatele gastronomice. Nu putem insa sa-i refuzam acestui vin si dreptul de a fi consumat de placere la o întâlnire amicala, supletea si usoara lui moliciune facandu-l foarte atragator.

Detaliu: Cutia Detaliu ce contine doua vinuri dulci – Pinot Noir 2011 & Chardonnay 2012, editie limitata (2539 pachete disponibile).

Rusalca Alba: Este un vin vioi, proaspat si armonios, cu o aroma intensa si placuta ce imbina un parfum fin de flori de primavara, cu o mineralitate deosebita, specifica zonei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *