Vinuri de la Intervitt Zimnicea pe VinPremium.ro

In ultimii sase ani Intervitt Zimnicea si-a diversificat activitatea, mizand pe calitatile deosebite ale solului propice cultivarii vitei de vie in zona, prin dezvoltarea unui sector viticol puternic industrializat. Astfel, in anul 2010, suprafata cultivata cu vita de vie a ajuns la 370 ha.

Se cultiva in principal soiuri pentru vin (60% – soiuri pentru vinuri rosii si 40% – soiuri pentru vinuri albe), atat din sortimentul international cat si din cel traditional romanesc. In anul 2011 societatea a inceput desfacerea pe piata a gamei de vinuri “Crama Voievodului” cu vinuri rosii: Merlot, Cabernet, Pinot Noir, Feteasca Neagra si vinuri albe: Sauvignon Blanc, Chardonay, Feteasca Alba, Feteasca Regala. Aceste vinuri, cu siguranta vor fi apreciate la adevarata lor valoare pentru calitatea deosebita si savoarea inedita, rezultate din soiurile aromate si parfumate ale podgoriilor insorite ale zonei, care sunt foarte atent selectionate si supuse unor procese tehnologice de ultima generatie.

Gama Nobilitas – provine dintr-o plantatie situata in podgoriile Terasele Dunarii, si este un vin nobil, cu denumire de origine controlata. Acopera o gama vasta de soiuri: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feteasca Neagra, Merlot – in varianta vin rosu si Chardonay, Sauvignon Blanc si Cramposie in varianta vinului alb. Aceste vinuri, desi tinere, sunt stralucitoare cu arome discrete scoase la iveala prin pastrarea pentru o scurta durata de timp in baricuri noi de stejar. Gustul racoritor impletit cu o aciditate agreabila mult mai echilibrata decat in alte zone viticole, face din vinuri un companion de nelipsit pentru acele ocazii deosebite de care va veti aminti mereu cu drag.

Pe VinPremium.ro sunt disponibile doua sortimente din gama Nobilitas: Merlot si Cramposie. Va invitam sa le incercati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *