Ceremonia de Acreditare a noilor membri in Legatul Iasi

Legatul Iasi a avut placerea sa organizeze pe 16 august 2013 Ceremonia de Acreditare a noilor membri. La eveniment au participat reprezentanti ai Legatelor Bucuresti, Pitesti si Constanta, iar oaspetele de onoare a fost Ambasadorul Ordinul European al Cavalerilor Vinului, domnul Josef Jenei.

Inceputul ceremoniei a constat in defilarea membrilor ordinului pe strada Stefan cel Mare pana in fata Primariei Iasi. Aici, in sala de consiliu, a avut loc Ceremonia, cu discursuri, cu investirea noilor membri si urcarea in rang a celor care si-au dovedit implicarea si devotamentul pentru Ordinul European al Cavalerilor Vinului.

Ordinul European al Cavalerilor Vinului (ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE) este o institutie de drept privat, care a fost infiintata in anul 1273, in regiunea Eisenstadt din Austria, cu scopul de a promova valorile fundamentale ale Europei, pacea, prietenia si libertatea, axandu-se pe latura culturala a vinului.

Ordinului European al Cavalerilor Vinului isi are radacinile in traditiile ordinelor cavaleresti ale Evului Mediu, in special in cea a Ordinului Sf. Gheorghe, de aici izvorand si recunoasterea istorica, sociala si culturala a acestei asociatii. Ordinul Cavalerilor Vinului este o asociatie de elita, al carei scop consta in omagierea si propagarea cunoasterii vinului nobil, a culturii vinului si a cercetarii stiintifice legate de cultura vinului. Conceptul de baza al Ordinului Cavalerilor Vinului este : Abia dupa ce invingi invidia si te implici pentru altii, vei fi un adevarat prieten cavaler.

Ceremonia de acreditare a noilor membri din Legatul Iasi in presa:

http://www1.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Iasi/Stiri/Cavalerii+Vinului+s-au+reunit+la+Iasi

http://www.bzi.ro/cavalerii-vinului-au-defilat-astazi-pe-stefan-cel-mare-foto-video-383729

http://iasitvlife.ro/index.php/categorii/2012-10-10-07-31-03/item/7888

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *