Colocviu la Paris

bus 2012-450x800

Colocviu la Paris de la Casa de Vinuri Cotnari este ultima noutate pe VinPremium.ro. Un vin cu un raport pret-calitate exclusivist, din soiuri pur romanesti (Busuioaca de Bohotin), destinat celor cu gusturi si preocupari alese, vinificat din struguri de o calitate deosebita, prezentat intr-un mod elegant si provocator.

Roba vinului este limpede si transparenta, cu o splendida culoare roz antic. O stralucire exceptionala denota prospetimea acestui vin. Nas deosebit, foarte aromat, cu un potpuriuri de miresme exotice. Se regasesc arome de lychee, grepfruit roz, busuiocul rosu, flori de soc. La gust se dovedeste placut, aromat si cu o aciditate discreta. Se regaseste senzualitatea din olfactiv, completata de aromele de lychee si citrice ce devin pregnante. Caracteristic soiului, glicolul este bine sustinut de alcool, cu o balanta echilibrata. Postgust lung si placut.

Este recomandat sa fie consumat la o temperatura de 8-10 grade Celsius, cu mancaruri usoare din carne alba si peste usor picante si putin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel si un vin de final de masa. Este un vin pentru ocazii deosebite, cadouri, consum la masa inbelsugata, la restaurant sau acasa.

Noi il recomandam!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *